Muschi de porc cu ananas

de iuliandu in Porc, 7 Ian 2013 | 6150 vizualizari

 

Pentru cei care adora combinatiile de fructe si carne :)

 

INGREDIENTE

  • un ananas proaspat,nu conserva
  • 1 kg de carne de porc
  • doua frunze dafin
  • un catel de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • o lingura de miere
  • o lingurita de paprika
  • o lingura de brandy
  • 25 de ml de suc de ananas
  • ulei
  • sare
  • doua bete pentru frigarui de circa 25-30 cm
  • doua cubulete de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu ananas:

Taiem muschiul felii rotunde groase 1,5-2 cm, apoi punem intr-o tigaie uleiul la incins si prajim cate un minut pe fiecare parte feliile de carne. Le punem deoparte si in uleiul ramas adaugam vinul alb, dafinul usturoiul si sare. Dupa ce calim usturoiul il scoatem si il aruncam. Lasam vinul sa se evapore, dupa care adaugam mierea, paprika, lingura de brandy, sucul de ananas si inca un parf de sare. Pe feliile de carne presuram un pic de sare. Ananasul il curatam si il taiem felii de 1-1,5 cm, apoi asezam un rand de ananas, unul de carne si tot asa pana se termina carnea. Incepem cu o felie de ananas si terminam tot cu ananas.

Incalzim cuptorul la 200°,punem untul la topit intr-o tava, asezam carnea, turnam sosul pregatit inainte si mai lasam jumate din el pentru mai tarziu. Dupa ce am pus sosul, cu o pensula ungem carnea si ananasul apoi le bagam la cuptor pt 25 de minute. Dupa acest timp scoatem din cuptor si il intoarcem pe partea cealalta, turnam restul de sos si ungem din nou cu unt. Mai lasam 25 de minute dupa care scoatem tava si servim.

 

TIPS-URI

1

de preferat cuptorul ventilat

2

tava in care punem carne sa fie inalta cel putin 7-10 cm si sa nu fie mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

08.01.2013, 00:28

adry88 1

08.01.2013, 11:14

super bun

Renataedina 1

19.10.2016, 10:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu carnat cabanos