Mușchiuleț de porc cu legume chinezești

de Panacris in Porc, 20 Iun 2014 | 3900 vizualizari

 

Rețeta aceasta nu pot s-o revendic, mai mult TataZmeu s-a implicat:D. Dar, dacă nu are cont pe Bucătăraș.ro, a fost de acord să o postez pe contul meu. El s-a ocupat de la achiziționarea produselor, până la finalizarea lor;) Eu doar, am porționat mușchiulețul, și am pregătit vasele pentru gătit:D și cel mai important, aranjarea în farfurie și fotografierea :D!!! Ceea ce ia mult, mai mult timp, decât preparare acestui fel de mâncare rapidă:D. Gata cu vorbăria, să trecem la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • legume chinezești pentru wok ( morcovi, muguri de bambus, păstăi de mazăre dulce, germeni de fasole mung, castane de apă, praz, ciuperci Mu-err, ciuperci Nameko, ghimbir confiat) 1200 g., (LIDL)
  • sos de soia 3 linguri,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • mușchiuleț de porc 2 bucăți,
  • sos Szechaun cca. 100 ml ( LIDL).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mușchiuleț de porc cu legume chinezești:

Mușchiulețul de porc să taie bucățele potrivite și se gătește la tigaia Doubleta, simplu, fără condimente sau ulei. După ce s-a prăjit bine se taie felii subțiri, ca și la shaworma. Între timp într-un vas Wok, se pune uleiul de măsline la încis, apoi se adaugă legumele chinezești pentru wok, congelate, se acoperă și se lasă la gătit, la foc rapid, cca. 10 minute. Dupoă cca. 10 minute se adaugă sosul de soia și se mai lasă la gătit, la foc iute cca. 10 minute, neacoperit.

Legumele și carnea se servesc fierbinți alături de sos Szechuan;)! Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Zmeiii mei, mereu au pâinea alături, de data asta nici măcar nu au băgat-o în seamă, deși era pe masă;) Așa că asta e un nou început;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mușchiuleț de porc cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in cidru, cu garnitura de mere coapte