Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

de Rocsi in Porc, 26 Ian 2017 | 4417 vizualizari

 

De cand am descoperit acest muschiulet de porc fraged, imi place sa il gatesc in diverse feluri, pentru ca se face repede si se topeste in gura. Acum, l-am condimentat bine, am pus niste fasii de bacon intre pentru un plus de aroma si savoare si l-am servit ca aperitiv, ca fel principal cu cartofi la cuptor si salata/muraturi sau cu un orez cremos cu parmezan. Ce spuneti, va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc
  • 100 gr bacon fasii
  • 1/2 borcan mic de ciuperci taiate
  • 3-4 cate de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos teriyaki
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 ml apa
  • 50 ml vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci:

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie.
Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg.
Intr-un bol, amestecam sosul teriyaki, mustarul, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbrul si uleiul. Le invartim bine pana sunt omogenizate.
Cu acest amestec ungem muschiuletul taiat fasii pe toate partile.
Pe lateralele fasiilor de muschi, punem fasii de bacon, deci doar pe cel din mijloc nu punem.

Ii impletim cat mai strans, iar la capatul impletirii ii prindem cu scobitori.
Punem hartie de copt intr-o tava, asezam muschiuletii.
Spalam ciupercile si le scurgem bine.
Usturoiul il curatam si il taiem bucati mari.
Printre impletituri, bagam ciuperci si bucati de usturoi.

Amestecam apa cu vinul, ii dam drumul in tava.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins, cam la 180 de grade C.
Dupa o ora, o ora si un sfert, luam staniolul si mai lasam muschiuletii la cuptor, circa 20 de minute, pana prind o crusta usor rumenita.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il servim cald.

Ce ramane, il acoperim pentru a se pastra fraged.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

27.01.2017, 18:43

Ma bucur ca va place! Muschiuletul acesta este carnea mea preferata daca pot sa zic asa. Iese mereu asa fraged, nu este gras si se face atat de repede!

-Marius- 1

28.01.2017, 08:57

Rocsi 1

28.01.2017, 17:43

Marius

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon