Naan (pâine indiană)

de Satisfyyourcravings in Piine, 13 Apr 2014 | 6510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni făină
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1/4 cană apă călduță
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 cană iaurt
  • 3/4 cană lapte călduț
  • ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • ierburi uscate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan (pâine indiană):

Într-un vas, se dizolvă zahărul în apa călduță. Se adaugă drojdia și se lasă 10 minute, până devine spumoasă. 

Se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 

Se amestecă iaurtul cu laptele și se adaugă peste drojdie. Se adaugă acest mix peste făină și se frământă până devine un aluat ușor lipicios, dar ferm. Nu se frământă prea mult. 

Se așează într-un bol uns cu ulei și se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la crescut 1 oră. 

Se împarte aluatul în 8 și, cu mâinile unse cu ulei, se modelează fiecare bucată într-un oval cu o grosime de 1/2 cm. 

Se așează într-o tigaie fierbinte, se ung cu puțin ulei de măsline, se presară ierburi uscate la alegere, se acoperă și se gătesc, la foc mediu spre mare 2 minute. Se întorc, se ung cu ulei și se presară ierburi și se gătesc și pe cealaltă parte încă 2 minute. 

Se scot pe un prosop și se presară sare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan (pâine indiană)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze cu chimen