Napolitana cu caramel

de Miha in Prajituri, 10 Mai 2011 | 14165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 foaie de napolitana
  • ~100 g miez de nuca prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu caramel:

Va mai aduceti aminte de caramelul acela curgator? :)) Eu am ramas cu gandul la el si dupa cateva zile de of-uri si suspine :)) m-am hotarat sa-l fac din nou. De data aceasta in alta varianta. Rapida si simpla.

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca prajit, curatat de coaja si rupt bucati cu mana.

Se lasa sa se racoreasca.

Foaia de napolitana o taiem in 2. Turnam caramelul caldut pe o bucata de napolitana, nivelam si acoperim cu cealalta bucata de napolitana. Dam la rece pana caramelul se intareste, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]