Napolitana de post

de katty in Prajituri, 14 Mar 2015 | 14144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 350 gr biscuiti populari
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 150 gr margarina
  • esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 borcan mic gem de caise
  • glazura de cacao (100 ml apa, 30 gr margarina, 2 linguri zahar, 4 linguri cacao, esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana de post:

Punem apa si zaharul la foc si le lasam pana zaharul se topeste si dau 2-3 clocote. Adaugam biscuitii macinati fin, cacaua si amestecam energic pana omogeizam bine. Stingem focul, adaugam margarina cubulete si romul. Amestecam bine, adaugam gemul, omogenizam si lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem crema peste foile de napolitana in strat uniform.

Asezam un tocator peste foi si le dam la rece pentru 1 ora, apoi le scoatem si intindem deasupra glazura  de cacao in strat neuniform.

Pentru glazura fierbem ingredientele (mai putin romul) la foc mic pana se ingroasa. Dam jos, punem esenta de rom si o lasam sa se raceasca usor.

Lasam prajitura la rece pana glazura se intareste ,apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)