Napolitane cu betisoare de Finetti

de diana_k in Prajituri, 15 Oct 2012 | 22658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana ( 28/38cm)
  • 200g zahar
  • 100 ml apa
  • 125 g margarina rama
  • 150 g nuci macinate
  • 250 g biscuiti
  • rom, vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 4 betisoare mari de finetti sau 8 mai mici
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu betisoare de Finetti:

Se pregateste un sirop gros din  zahar, apa si margarina care se pun pe foc si se fierb timp de 3 minute. Se opreste focul se lasa sa se racoreasca apoi se pune nuca macinata si biscuitii si se amesteca bine.

Se imparte compozitia in doua, o parte se amesteca cu vanilia, iar cealalta cu cacao si esenta de rom. Foia de napolitana se taie in lung in 4 parti (fiecare bucata a avut 7 cm latime.)

Doua foi se ung cu compozitia simpla cu vanilie, celelate doua cu compozitia in care am pus cacao si rom. Pe una din foi se aseaza doua randuri  betele de finetti si se acopera cu cealalta foaie cu cacao cu crema in jos, astfel incat betisoarele sa fie in mijlocul cremei.

Pentru asamblarea finala: foaie cu crema de vanilie, foile cu cacao si betisoare si iar o foaie cu vanilie asezata cu crema in jos. Se acopera cu o greutate si se da la frigider pana a doua zi cand se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu betisoare de Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]