Napolitane cu crema de caramel cu nuca

de Mihaela11_jo in Prajituri, 16 Aug 2013 | 22540 vizualizari

 

O prajitura a copilariei de care imi aduc intotdeauna aminte cu placere.Anul acesta am fost intr-o scurta vacanta in Romania si mi-am adus o rezerva de foi de napolitane.
In lipsa foilor de napolitana fac rulada de blat umpluta cu aceasta crema.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 2 oua intregi
  • 250 g unt(sau margarina)
  • 500 g zahar
  • 200 g nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de caramel cu nuca:

Nuca se taie marunt.

Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi.

Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate marunt si se mai lasa putin cu zaharul ars.

Se adauga la restul cremei si se toarna peste foaia de napolitana; se acopera cu a doua foaie de napolitana si se pune o greutate peste ea pana se raceste, apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de caramel cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitane