Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

de diana_k in Prajituri, 27 Feb 2014 | 52189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g de zahăr
  • 200ml apă
  • 250 g margarina
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g biscuiti macinati
  • esenta de rom
  • in plus:
  • 2 foi de napolitane
  • 1 borcan gem, eu am avut de afine
  • 400 g biscuiti petit beurre
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu gem, nuca si biscuiti:

Apa, zaharul si margarina se pune la fiert la foc mic. Se amesteca ocazional pana se topeste tot zaharul si margarina. Se opreste focul si se adauga nuca, biscuitii macinati, cacaoa si esenta de rom. 

Se ung cu gem foile de napolitane pe partea cu gaurelele mari. Pe prima foaie se aseaza un strat de biscuiti, se toarna compozitia de nuca si aseaza inca un strat de biscuiti si se acopera cu cea de a doua foaie de napolitana cu partea unsa cu gem in jos.  Se aseaza o greutate peste foi, se lasa pana a doua zi cand s-au inmuiat foile si se poate taia.

Recomand biscuiti petit beurre pentru ca sunt mai gustosi si mai fragezi.

TIPS-URI

1

Recomand biscuiti petit beurre pentru ca sunt mai gustosi si mai fragezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu gem, nuca si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura intercontinental