Nasturasi de ciocolata...

de lilik in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 5096 vizualizari

 

sau cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat pana acum :D.Multumesc Laurei Adamache pentru minunata reteta...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 70 gr amidon de porumb
  • 60 gr cacao
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 galbenusuri de la 3 oua medii
  • 150 gr zahar
  • 300 gr ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • zahar tos sau brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasturasi de ciocolata...:

Mixam untul cu zaharul si praful de sare,pana devine cremos,apoi adaugam cate un galbenus si mixam dupa fiecare in parte.Separat amestecam faina cu amidonul,praful de copt si cacao,compozitie pe care o vom adauga cernuta peste crema de unt.

Framantam pana obtinem un aluat compact si moale,pe care il acoperim cu folie transparenta si il punem in frigider minim 30 de minute.

Trascurs timpul,scoatem aluatul din frigider si cu mana formam bilute mici(reteta spunea de circa 12 gr,dar eu le-am facut duble :D),pe care le trecem cu partea superioara prin zahar,apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt(cu partea data prin zahar in sus) si cu degetul apasam in mijlocul fiecarei bilute pentru a face gaura pe care o vom umple cu ciocolata.

Bagam tava in cuptorul incins la 175° timp de 15 minute,iar cand ii scoatem mai apasam o data in mijlocul fiecarui nasturas,apoi ii lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata cu cele 5 linguri de lapte pe baie de aburi si umplem biscuitii reci,apoi lasam sa se intareasca ciocolata,dupa care ii putem servi.

TIPS-URI

1

sunt deliciosi si se topesc in gura ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasturasi de ciocolata..." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem