Nasturei de ciocolata

de mena29 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 4468 vizualizari

 

Nasturei de ciocolata by Diaconta by Laura adamache :))
Eu nu am vazut acesti nasturei la Laura decat dupa ce i-am vazut facututi de Dia.Mi-au placut tare mult si pentru ca tot ma gandeam ce as mai putea sa fac pentru Craciun,am trecut repede la partea practica.Foarte gustosi au iesit.I-am zis atunci Diei ca i-am facut si mi-a zis ca abea asteapta sa-i vada.Asteptarea a fost putin cam lunga pentru ca nu mi-am gasit timp pana astazi,pentru a posta reteta.Am facut modificari foarte foarte mici.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 70 g amidon
  • 1 pachet unt
  • 2 oua intregi (m-am gandit ca nu-i nimic daca nu pun 3 galbenusuri)
  • 4 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 1 priza sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zahar tos (nu am avut zahar brun)
  • 200 g ciocolata alba
  • 4 linguri frisca lichida
  • cateva bilute de ciocolata pentru "gaurelele" nastureilor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasturei de ciocolata:

Amestecam toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa si sarea. Separat mixam foarte bine untul care a fost tinut la temperatura camerei, adaugam cele 150 g de zahar si mixam bine in continuare. Cand untul cu zaharul a devenit spumos, adaugam pe rand cele doua oua.

Amestecam crema de unt cu amestecul de ingrediente uscate. Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si-l punem la rece in frigider cam doua ore.

Cand au trecut cele doua ore, scoatem aluatul din frigider si formam din el bilute de marime potrivita, nu foarte mari, pe care le inmuiem in zahar tos si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

In mijlocul fiecarei bilute apasam cu degetul pentru a forma o adancitura. Coacem nastureii la foc potrivit, aproximativ 180 grade C, timp de 15 minute.

Lasam nastureii sa se raceasca. In acest timp pregatim glazura de ciocolata. Intr-un vas rupem ciocolata alba, adaugam cele 4 linguri de frisca lichida si topim pe baie de aburi. Cu aceasta glazura, umplem adanciturile formate in fiecare biluta. Peste glazura vom pune doua sau patru bilute mici de ciocolata.

Pofta buna!

PS Multumesc Dia pentru inspiratie,au fost foarte gustosi.>:D< 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasturei de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bocconotti