Negresa

de Pushaa in Prajituri, 14 Dec 2013 | 6690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana apa minerala
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Glazura
  • 1 pahar zahar
  • 1pahar apa (100 ml)
  • 1 lingura cacao
  • putin zahar vanilat
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, cacao. Apoi se pun cele 4 linguri de gem, uleiul si apa minerala. Amestecati bine pana se topeste zaharul. Turnati aluatul intr-o tava mai adanca tapetata cu hartie de copt. Puneti tava la cuptor pentru 35-40 minute.

Pentru glazura se fierbe apa cu zaharul pana devine un sirop lipicios. Apoi adaugam cacao si zaharul vanilat.

Turnati glazura calduta peste prajitura rece si presarati deasupra nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Pentru ca glazura sa iasa mai fina puteti sa adaugati cateva patratele de ciocolata amaruie.

2

Nu deschideti cuptorul in primele 20 minute pentru a nu se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 50 %
999.99 lei
499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

16.12.2013, 12:28

Deliciu total!

elenasava 1

17.12.2013, 14:40

si gemul...???

Pushaa 1

17.12.2013, 15:07

am pus si gemul, scuze...uitasem de el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu oreo