Negresa

de Ancutsa in Prajituri, 5 Iun 2016 | 4704 vizualizari

 

Negresa mi se pare perfecta pentru o duminica sau o onomastica. Ador bezeaua si o asociez cu gustul copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt sau margarina;
  • 5 oua (folosim doar galbenusurile la blat, vom pastra albusurile pentru bezea);
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 10 linguri de lapte;
  • 4 linguri de cacao;
  • 7 linguri de faina;
  • 1 praf de copt.
  • Pentru bezea:
  • cele 5 albusuri;
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare.
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 4 linguri de zahar;
  • 25 g unt.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Blatul:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc mediu.

 

Bezeaua:

Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si zeama de lamaie si batem bine pana obtinem o bezea consistenta.

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 20 minute.

 

Glazura:

Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.

Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, indepartam cu grija foaia de copt, apoi o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/negresa.html

TIPS-URI

1

Pentru o bezea consistenta, adaugati si o lingura de zeama de lamaie atunci cand pregatiti bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata