Negresa cu alune

de Steffy in Prajituri, 25 Iul 2012 | 9179 vizualizari

 

Printre preferatele noastre se afla prajitura negresa, pe care o fac si in perioada postului. Acum am facut varianta de dulce si a avut mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 faina
  • 100 g cacao
  • 200 g alune maruntite
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • o esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu alune:

Prepararea prajiturii

Untul se taie cubulete, se pune apoi cacaoa si zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, mestecand continuu pana obtinem o compozitie omogena. Cand da in clocot, dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, adaugam zaharul vanilinat si esenta de rom. Apoi incorporam ouale intregi, unul cate unul, mestecand continuu. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si alunele maruntite. Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu faina. .

Introducem in cuptorul incins si lasam la foc mic aproximativ 40 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca si apoi facem siropul.

Prepararea siropului

Caramelizam zaharul, peste care punem untul si esenta de rom. Turnam peste prajitura si lasam sa se intareasca.

Taiem prajitura a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

25.07.2012, 22:00

Rocsi 1

25.07.2012, 23:53

Negresa e binevenita oricand!

elenros 1

09.12.2013, 15:57

Sigur este foarte gustoasa ,eu am facut insa una mult mai dietetica si va garantez delicioasa.
1/2 cana ulei (eu am folosit de masline)
1/2 cana apa minerala carbogazoasa
1/2 cana faina
3 linguri cacao(eu am pus 2ling de cacao bacio si una normala)
1 cana zahar
2 oua
vanilie ,coaja lamaie,nuci,migdale
1 plic praf de copt,sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pina acesta se topeste ,se adauga uleiul si apa minerala amestecand pana se omogenizeaza bine, apoi se adauga mirodeniile ,faina cacao si praful de copt amestecate si trecute prin sita,la urma albusurile batute spuma, nuci si migdale taiate am pus pe deasupra, se pune in tava tapetata cu hartie de cuptor ,se tine la 170-180° 25-30 min,se face proba cu scobitoarea.
Am pus cand am scos-o din cuptor cocos pe deasupra si gata negressa.
Pofta buna si sa-mi spuneti daca v-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa