Negresa cu branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Mar 2015 | 10073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • o lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 300 gr branza de vaci (uscata)
  • 3 linguri zahar
  • o lingura smantana
  • un ou
  • o lingura gris
  • coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu branza de vaci:

Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.

Ciocolata topeste-o impreuna cu laptele si cacaua intr-un ibric, apoi raceste-o bine si adaug-o peste unt.

Mixeaza doua minute apoi adauga ouale, unul cate unul, si mixeaza dupa fiecare.

La final adauga faina amestecata cu praful de copt, o lingurita esenta de rom si sarea si omogenizeaza usor.

Pregateste o tava de aprox 20/25 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.

Pune intr-un bol branza de vaci, oul, zaharul si smantana, coaja rasa de lamaie , baga blenderul si paseaza doua minute.Adauga grisul si omogenizeaza.

Ia din compozitia de branza , lingura cu lingura, si pune in tava peste compozitia cu ciocolata.

Cu ajutorul unei furculite da prajiturii un aspect marmorat incorporand partial cele doua compozitii.

Baga tava in cuptoul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit portioneaz-o in cuburi.Piticul meu a mancat din start 5 bucati

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata