Negresa cu cafea

de MonaMimi in Prajituri, 8 Mai 2012 | 4787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 195 g unt
  • 320 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 6 oua
  • 255 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 linguri de ness
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • glazura:
  • 50 g unt
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 5 linguri de cacao
  • 1 lingura cu varf de ness
  • pentru decor
  • 200 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza, adaugam unul cate unul cele 6 oua. Dupa fiecare ou amestecam foarte bine. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si le cernem. O adaugam treptat in crema de unt si amestecam bine. Dizolvam ness-ul in lapte si adaugam in aluat. Amestecam cu grija imediat ce este amestecata bine ne oprim pentru a nu iesi o prajitura gumoasa. Tapetam o tava de 25/30 cm cu hartie de copt, adaugam aluatul in tava si coacem in cuptorul preincalzit 20-25 minute.

Scoatem prajitura si o lasam la racit.

Pregatim glazura asa: intr-o cratita  mai mica punem untul cubulete impreuna cu zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la fac mic pana ce glazura incepe sa devina putin cremoasa. O luam de pe foc si o lasam la racit pana este putin calduta. Acoperim prajitura cu glazura si lasam la frigider 1 ora. Decoram cu frisca si capsuni (se poate decora si cu alte fructe de sezon).

Este o prajitura foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MonaMimi 1

11.05.2012, 17:20

ionela2682 eu asa am masurat, masuri luate dintr-o carte de bucate cand raman in pana de cantar folosesc aceste masuri cu lingura

ionela2682 1

12.05.2012, 09:56

NU am spus cu suparare fiecare procedeaza cum stie mai bine ....te pup..o zi frumoasa...

MonaMimi 1

12.05.2012, 16:53

si eu te pup nu sunt suparata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema mascarpone