Negresa cu ciocolata

de Laly in Prajituri, 22 Oct 2010 | 15416 vizualizari

 

Fara ciocolata deasupra este o excelenta prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 3 cani cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 50 gr nuca
  • 50 gr unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.Se face testul cu scobitoarea.

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt.

Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca.Se taie numai cand s-a racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte