Negresa cu cocos, de post

de _Alina_ in Prajituri, 27 Noi 2013 | 14041 vizualizari

 

Ce-mi place la prajiturile de post e ca faci economie si iese o minunatie cu efort minim. In plus nu tre' sa fii mare cofetar...;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 380 g faina
  • 150 g zahar
  • 530 ml apa
  • 50 g cacao
  • 80 g fulgi nuca de cocos
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 60 ml sirop de brad
  • 1 si 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • Decor:
  • bucatele de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cocos, de post:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul.

3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu)  cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt sau cu faina.

4. Introducem in cuptor pentru 35-45 min. Facem testul scobitorii, daca iese curata =>  blat copt.

5. Scoatem din cuptor si punem aschiile de ciocolata pe prajitura calda.  Daca avem rabdare, asteptam sa se raceasca apoi o portionam dupa preferinta.

S-aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cocos, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec de post