Negresa cu crema de lamaie

de _Alina_ in Prajituri, 31 Mai 2014 | 8609 vizualizari

 

O prajiturica facuta cu drag cu piticul meu. De multe ori intram in bucatarie impreuna, la indemnul lui si facem cate o "pajitulica" cum ii place. De data aceasta am facut o crema dulce acrisoara care sa completeze perfect blatul de negresa cu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 8 lg cu varf zahar tos
  • 14 lg cu varf faina de grau
  • 2 lg cu varf cacao (22% grasime)
  • 200 g dulceata de visine
  • 10 g praf de copt
  • 65 g ulei de palmier/unt topit
  • coaja de la o lamaie
  • Crema:
  • 200 g smantana lichida (Pilos am folosit)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg zeama lamaie
  • 1 lg apa
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de lamaie:

Blat

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.    

3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului.

4. Inglobeaza cu ajutorul mixerului uleiul de palmier, coaja de lamaie si dulceata de visine.

5. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.

6. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm.
 

Crema:
1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si cu apa intr-o cratita neaderenta la foc mic. Amesteca si lasa pe foc pana cand obtii un sirop gros (2-3 min). Opreste focul, adauga coaja de lamaie si amesteca apoi lasa sa se racoreasca complet (eu pun vasul intr-un alt vas cu apa rece pentru a grabi procesul).

2. Mixeaza smantana pentru frisca pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga apoi siropul gros de lamie si mai mixeaza 1 minut.\

Asamblare:

Pune crema intr-un pos cu vraf stea deschisa si orneaza fiecare bucata de prajitura. Apoi decoreaza cu felii subtiri de coaja de lamaie

TIPS-URI

1

Inainte de asamblare am insiropat putin bucatile de prajitura cu un amestec format din 1 lgt sirop de lamaie si 60 ml apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa