Cei care au degustat-o au fost foarte incantati.
PS: Pentru blat m-am inspirat de la Edith.
Incepem cu crema:
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Turnam putin lapte, apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Turnam si restul de lapte si dam craticioara pe foc mic. Amestecam usor in compozitie pana cand aceasta se ingroasa. La final adaugam esenta de vanilie, acoperim crema cu folie alimentara (punem folia direct pe crema, astfel evitam formarea acelei cruste deasupra) si o lasam la racit.
Blat:
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (taratele, praful de budinca, laptele praf degresat).
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le amestecam cu indulcitorul, laptele si esenta de rom.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam ingredientele uscate, amestecam bine pana la omogenizare, apoi adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.
Tapetam o tava cu hartie de copt (tava mea are 22cm diam.) si turnam compozitia.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificam cu o scobitoare pentru a fi siguri ca este gata, apoi o lasam la racit.
Asezam blatul racit pe un platou, iar in jurul sau punem un inel detasabil.
Insiropam blatul (sirop: amestecam apa cu indulcitorul si esenta), peste blat punem crema racita si deasupra turnam glazura(topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu laptele).
Se da la frigider pentru minim 1 ora, apoi se consuma.