Negresa cu gem

de susu in Prajituri, 20 Noi 2013 | 19734 vizualizari

 

foarte foarte buna, O prajitura minunata care contine de toate, nuci, rahat, stafide, mirodenii si cacaoa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar (200 ml)
  • 2 cani de faina cernuta
  • 1/2 cana nuca prajita
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 cana de apa clocotita,
  • suc de rodii sau lapte de soia
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lgt coaja de portocale si lamaie
  • 5 linguri de gem de prune cu nuca,
  • 1/2 borcan mic zeama de lamaie
  • 2-3 maini de rahat
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 1 vf cutit nucsoara macinata
  • 1 mana ghimbir confiat
  • 2 cuisoare macinate
  • 1 anason stelat pisat
  • 1 lgt cafea pudra
  • 1 vf lgt cardamon
  • fulgi de cocos
  • Glazura:
  • 3 linguri de apa
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg cacao
  • 3 lg margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem:

Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie, capsuni sau caise doar sa fie mai legat.Se cerne faina si se amesteca cu zaharul, nuca putin rumenita si tocata, praful de copt, rahatul, mirodeniile si cacaoa cernuta. Punem treptat amestecul peste apa fierbinte si ulei mixand usor. Incorporam gemul, stafidele, zeama de lamaie, coaja de citrice si gemul. Dam la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la foc potrivit si testam cu scobitoarea, daca in mijloc e facuta atunci o scoatem imediat din cuptor ca sa ramana moale. Fierbem ingredientele pentru glazura si turnam compozitia calduta  peste prajitura racita (eu am pus ciocolata neagra). Putem presara cocos sau fulgi de ciocolata neagra, deasemenea puteti folosi ciocolata neagra in compozitie sau ca si glazura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune ( de post )