Negresa cu gem de gutui (de post)

de Patricia Iordache in Prajituri, 20 Mar 2013 | 13280 vizualizari

 

O prajiturica buna si rapida pentru cei care tin post.

 

INGREDIENTE

  •  400 gr. faina
  •  400 ml apa
  •  300 gr. zahar tos
  •  200 ml. ulei floarea soarelui
  •  400 gr. gem (eu am pus 250 gr. de gutui)
  •  5 linguri nuca macinata (opriti cateva jumatati de nuca)
  •  1 lingurita scoartisoara
  • 1 fiola esenta de rom
  •  1 lingurita bicarbonat
  •  zeama de la o lamaie (eu am pus 1/2)
  •  1 lingura cacao
  •  putina sare
  •  3-4 linguri de cocos colorat (eu am pus cocos galben) pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de gutui (de post):

Intr-un castron potrivit ca marime punem gemul, apa, sarea, zaharul si amestecam pana ce se topeste zaharul. Incorporam apoi uleiul turnat in fir, adaugam nuca macinata, scortisoara, esenta de rom si omogenizam.

Stingem bicarbonatul cu zeama de la 1/2 de lamaie, il adaugam in compozitie si la sfarsit adaugam faina cernuta impreuna cu cacao, treptat.

Pui hartie de copt intr-o tava (eu am pus intr-o tava 22X35 cm), torni toata compozitia si bagi la cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.

Faci testul scobitorii (daca iese curata inseamna ca prajitura este facuta).

O lasi sa se raceasca in tava, o tai patrate sau romburi, decorezi cu cocos colorat si cu jumatati de miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de gutui (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa