Negresa cu inimioare

de cristinne in Prajituri, 14 Feb 2012 | 4885 vizualizari

 

Negrese din dragoste cu multa ciocolata si caramel!

 

INGREDIENTE

  • Pt caramel:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 250 gr zahar;
  • 100 gr unt;
  • 1 vf sare;
  • 1 fiola de esenta de vanilie
Pt negresa:
  • 200 gr unt;
  • 350 gr ciocolata amaruie minim 50%cacao;
  • 300 gr zahar brun;
  • 4 oua;
  • 140 gr faina;
  • o mana de migdale prajite f usorr
  • esenta migdale si rom
  • 1/4 pliculet de praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu inimioare:

Reteta de negrese e aceeasi cu cea de aici: http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-migdale-25322.html Delicioasa!

Caramelul: se pune la topit untul, se adauga zaharul si se amesteca pana se aureste usor(vreo cateva minute de amestecat) se adauga apoi smantana pt frisca nebatuta si se amesteca continuu pana fierbe, vreo 4-5 minute (cat sa se topeasca zaharul de tot).Se adauga sarea si vanilia la final si se opreste focul .

Se lasa sa se raceasca (se va inchega usor la racire).

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu inimioare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata