Negresa cu nuci si ness

de Dana_Retetegg in Prajituri, 15 Noi 2012 | 11755 vizualizari

 

Este super delicioasa, cremoasa, pufoasa. O prajitura ideala pt orice eveniment, pentru sarbatori sau pur si simplu cand vrem ceva dulce si bun sa ne rasfatam :)

 

INGREDIENTE

  • Unitate de masura este o cana de 200 ml:
  • 2 cani lapte,
  • 3 cani zahar,
  • 2 cani faina,
  • 400 g margarina,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 5 oua,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 300 g nuci macinate (nu foarte fin),
  • un praf de sare,
  • 1 esenta de rom,
  • zahar vanilat,
  • 2 plicuri de ness.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si ness:

Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.

Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot. 

Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.

Cu restul compozitiei am pregatit blatul pentru negresa.

Am adaugat galbenusurile, apoi treptat faina si praful de copt. Am omogenizat bine.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat in compozitie, impreuna cu zahar vanilat si esenta de rom.

La final am pus si 250 g nuci macinate. 

Am pus aluatul in tava pe hartie de copt. L-am copt la foc mediu aprox. 30 de minute. Il incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.

Intre timp am pus vasul cu acea compozitie oprita pe foc.

Am adaugat o ciocolata cu lapte rupta bucati, plicurile de ness si am lasat pe foc pana s-a topit si s-a omogenizat cu crema. Am tinut glazura la loc cald pana cand blatul a fost gata.

Am lasat 10 minute blatul sa se raceasca, l-am portionat in bucati mici (fara sa-l scot din tava), apoi i-am pus glazura si am presarat deasupra 50 g nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si ness" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Brownie Chocolate