Negresa cu nuci si stafide

de Lau in Prajituri, 10 Mai 2011 | 7645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de vinilie
  • 100 g stafide
  • 200 g nuci tocate
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • GLAZURA
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si stafide:

 untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine pufos, se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga esenta si laptele dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, se amesteca bine.

se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza un strat de nuci pisate dupa care se adauga compozitia si din loc in loc se adauga stafidele, iar deasupra asezam alt strat de nuca, se da la cuptor 30-40 min la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.

GLAZURA-se pune zaharul cu apa,cacao si untul la fiert. Cand s-a topit untul, se adauga frisca si se pune din nou la foc mic sa fiarba 1-2 min

Glazura se toarna rece peste prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa