Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 2997 vizualizari

 

Irezistibila! Oare ma credeti pe cuvant? 
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • un praf sare
  • 130 gr. unt
  • 175 gr. faina
  • 100gr. fulgi de ciocolata
  • 200 gr ciocolata cu portocale( amaruie 70 % cacao)
  • 1 portocala mare ( Bio) zeama si coaja
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri smantana( obisnuita)
  • vanilie
  • 1 varf cutit praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata:

Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe crema de ciocolata, se mixeaza in continuare, apoi se pune lingura cu lingura smantana, iar la final faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara de copt cu foaie pergament (eu am avut una de 40/28 putin  prea mare), asa ca daca doriti sa iasa mai inalta negresa, alegeti o tava mai mica si mai ingusta.

Prajitura se coace maxim 20 de minute sau pana trece testul scobitorii( nu o lasati prea mult sa nu se usuce)

TIPS-URI

1

Pueti adauga coaja de portocala confiata daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

08.01.2017, 23:38

Ma bucur mult Mihaela draga mea...iti multumesc!

Merisor 1

09.01.2017, 18:57

Ia uite dacă am fost absentă pe aici ce am ratat! Parcă am scris eu undeva că trebuie să faci cinste cu o negresă delicioasă cum numai tu știi să faci

RuxyRux 1

09.01.2017, 19:04

Atunci pentru tine...o negresa delicioasa sa fie scumpo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inghetat de ciocolata si alune