Negresă de post

de Panacris in Prajituri, 21 Apr 2013 | 6198 vizualizari

 

O a nu știu câtă variantă e negresei,inspirată de Miremic! Super delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • apă plată 1, 1/2 cană,
  • zahăr tos 1, 1/2 cană,
  • ulei de floarea soarelui 5 linguri,
  • budincă de cacao 2 plicuri,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată 1 praf,
  • pastă de măceșe 5-6 linguri,
  • merișoare 2 linguri,
  • miez de nucă prăjit 2 linguri,
  • zahăr pudră vanilinat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă de post:

Apa, zahărul, uleiul, făina, zahărul vanilinat, praful de copt, praful de sare, pasta de măceșe se amestecă cu mixerul până se omogenizează. Apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se presară miezul de nucă și merișoarele, se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu. După ce trece testul scobitorii, prăjitura, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în tavă, apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se porționează.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao