Negresa de post

de Andreea Baraboi in Prajituri, 21 Mai 2014 | 5122 vizualizari

 

Cum anul acesta Sarbatoarea Imparatilor Constantin si Elena cade intr-o zi de post asa ca m-am gandit la o negresa sa fie pe gustul tuturor. Aceasta prajitura i-am daruit-o bunicii mele sa mearga la biserica si sa o sfinteasca.

 

INGREDIENTE

  • 2pahare de 300 ml suc de piersici
  • zahar 2 pahare
  • ulei floarea soarelui 1 pahar
  • gem de casa 8 linguri
  • 2 lingurite praf de copt
  • cacao 6 lingurite
  • stafide 200 g
  • faina alba 4 pahare
  • zahar pudra pt glazura
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un vas punem zaharul, sucul de piersici si uleiul si batem cu mixerul  pana ce se topesc granulele de zahar sa fim siguri ca e  topit, in alt vas punem  faina ,cacaoa si praful de copt si amestecam bine dupa care le incorporam in compozitia cu zaharul .

Se adauga putin cate putin  ca sa nu faca cocoloase. Adaugam gemul de casa si  amestecam bine dupa care urmeaza stafidele si amestecam bine de tot,

Intr-o tava de cuptor mare, unsa si tapetata cu faina varsam compozitia si la cuptorul preincalzit o lasam 40 min,

O lasam sa se raceasca si o putem decora cu zaharul pudra , apoi  o putem taia si aseza pe platou. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]