Negresa de post cu seminte de floarea soarelui

de mirela0911 in Mancaruri de post, 13 Apr 2016 | 8060 vizualizari

 

Aceasta prajitura de post se poate prepara cu orice doriti, cu orice va trece prin cap! :D 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana apa minerala
  • 1,5 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 50 g seminte floarea soarelui (decojite)
  • esenta de rom
  • 2 lg gem de cirese amare
  • 3 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lg cacao
Portii: 28
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu seminte de floarea soarelui:

Intr-un vas se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se dizolva. 

Semintele de floarea soarelui se pun intr-o tava si se dau pentru 3-4 minute la cuptor sa se rumeneasca putin. Se pun apoi in vasul cu apa si zahar. Se adauga uleiul, gemul si esenta de rom. Se amesteca.

Se toarna apoi faina, praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza bine. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand este rece, se poate presara deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

mirela0911 1

15.04.2016, 18:50

Miha se face și repede!

Catalina L 1

15.04.2016, 19:43

Zamfira 1

03.05.2016, 23:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci