Negresa din albusuri si ciocolata

de Bya Ralu in Dulciuri, 13 Mai 2016 | 7541 vizualizari

 

Reteta luata de la merisor, super buna si pufoasa, e fara nuca :) 

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri de ou
  • 200 g ciocolata(fulgi de ciocolata +1 ciocolata normala)
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa din albusuri si ciocolata:

Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron.

Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie.

Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin.

Se toarna in fir subtire peste bezeaua de albusuri, se amesteca usor de jos in sus cu o paleta.

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt,bicarbonatul stins cu lamaie, esenta de rom si se amesteca.

Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute, se testeaza cu o scobitoare daca este gata.

Se lasa in tava pana cand se raceasca dupa care se poate portiona.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa din albusuri si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

Rocsi 1

15.05.2016, 11:40

Pufoseniile imi plac mult!

Andra_Constantinescu 1

15.05.2016, 19:48

Tare pufoasa!

Bya Ralu 1

15.05.2016, 20:19

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de mere