Negresa rapida de post

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Dec 2014 | 6555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita cu varf cacaao
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri gem (eu am pus de cirese)
  • 60 g ciocolata neagra + 2 linguri cu apa
  • zahar pudra pentru deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa rapida de post:

Intr-un bol punem ingredientele uscate ( faina cu bicarbonatul de sodiu, zaharul si zaharul vanilat, nuca macinata ( eu am maruntit-o cu facaletul pe o folie de copt), cacaoa si praful de sare, peste toate acestea am turnat apa, uleiul si esenta de rom si am amestecat usor cu un tel. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele punem gemul, iar cu o spatula amestecam usor.

Separat intr-un bol micut am pus ciocolata neagra cu cele 2 linguri de apa la microunde cat sa se topeasca si o turnam alaturi de celelalte ingrediente, amestecam din nou si turnam totul intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana observam ca deasupra este tare, dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. Pudram cu zahar pudra si cand se raceste se portioneaza dupa placere.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa rapida de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu rahat de post