Negruta

de ella 87 in Prajituri, 23 Mai 2011 | 7867 vizualizari

 

Nu am mai dat pe aici de ceva timp, am zis sa fac ceva dulce si uitati ce-a iesit,va poftesc!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina,
  • 3 oua,
  • praf de copt,
  •  1 cana zahar,
  • esenta,
  • nuca,
  • cacao,
  • margarina,
  • apa minerala,
  • gem sau dulceata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negruta:

Batem galbenusurile cu margarina si cu un praf de sare, batem si albusurile separat, amestecam praful de copt cu faina o punem peste galbenus, adaugam si apa,esenta, dulceata si nuca tocata sau taiata marunt.

Intr-o craticioara punem 1 lingura de margarina 1 lingura de cacao si 5 de zahar si lasam sa se topeasca amestecand incontinuu sa nu se lipeasca. Din acest amestec oprim pentru cand scoatem prajitura.

Albusurile le incorporam cu restul aluatului amestecand de jos in sus, turnam o parte din glazura si amestecam, dupa care luam o tava punem hartie de copt si turnam compozitia, cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte. Tinem la cuptor 30-35min. incercam cu o scobitoare.

Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca si o taiem. Deasupra turnam cu o lingura glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negruta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata