Nuca pralinata (pentru prajituri)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 9245 vizualizari

 

Imi place foarte mult ca atunci cand stau si ma uit la TV sa mananc miez de nuca prajita cu putina sare. Sotul meu "stinge" gustul sarat al nucilor cu o bere rece, care merge de minune cu aceasta gustare. De aceasta data o sa va arat cum prepar miezul de nuca pentru prajituri...stiti voi...acel deliciu crocant de nuci si zahar care da o aroma deosebita prajiturilor. Este simplu de facut, dar m-am gandit ca poate reteta ii ajuta pe cei care sunt la inceput de drum in ale gatitului.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame zahar;
  • 100 gr. miez de nuca (crud);
  • putin ulei (pentru uns farfuria)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuca pralinata (pentru prajituri):

Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit.

Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit.

O lasam sa se raceasca complet, apoi o pisam intr-un mojar (daca vrem bucati mai mari) sau o punem intr-un robot de bucatarie (eu am folosit cutitul pentru gheata pentru ca preparatul este foarte tare) si il facem cat de fin dorim.

 

TIPS-URI

1

Se foloseste la prajituri (pentru decor) sau in creme;

2

Daca doriti sa fie mai crocant puteti folosi 100 gr. zahar cu 100 gr. miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuca pralinata (pentru prajituri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

28.07.2013, 13:12

Rocsi, daca ar fi dupa mine as manca vreo jumatate de kg si nu m-as satura.

laura2002 1

18.09.2013, 15:27

bunnn

Patricia Iordache 1

18.09.2013, 15:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa