Nuci

de Mihaela11_jo in Prajituri, 25 Dec 2010 | 8775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • Pentru biscuiti
  • 400 grame de faina
  • 200 grame de unt( sau margarina)
  • 150 grame nuci macinate
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 linguri de smantana
  • 40 grame cacao cernuta
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri + 1 ou intreg
  • 200 grame de zahar
  • 1/2  pahar de apa
  • 1/2  lingurita de esenta de vanilie
  • 40 grame cacao
  • 200 grame unt( sau margarina)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute.

Se lasa sa se raceasca.

Cele 4 galbenusuri cu oul intreg se bat bine.

Se face un sirop cu apa si zaharul; se adauga vanilie si cacao si se fierbe putin la foc mic sa se ingroase.

Se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma si se adauga treptat crema de cacao.

Se lipesc biscuitii cu crema si se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine