Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 10623 vizualizari

 

Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit 250 de nuci, dar reteta o voi scrie pentru o singura portie, deci pentru 125 de nuci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 9 linguri untura de porc;
  • 9 linguri zahar;
  • 7 linguri apa;
  • 4 oua;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 850g).
  • Crema de zahar caramelizat:
  • 500g zahar;
  • 1l lapte;
  • 6-7 linguri faina (cu varf);
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un pachet de margarina (250g);
  • 125g nuci macinate fin.
  • Optional: zahar pudra pentru decor.
Portii: 125
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat:

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca moale. Se pune faina pe masa de lucru si se framanta coca pana cand este suficient de tare cat sa se poata forma bilute din ea. Bilutele se pun in forma incinsa si unsa cu ulei si se coc la flacara pe ambele parti. Si tot asa pana se termina coca. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat.

Crema de zahar caramelizat:

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga jumatate din lapte si se lasa in continuare pe foc. Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu faina si esenta de rom. Cand se topeste tot zaharul din vas, se adauga peste el laptele cu faina si esenta si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se mixeaza cu un pachet de margarina si nucile macinate.

Asamblare:

Se umple o jumatate de nuca cu crema cu ajutorul unei lingurite, apoi se pune cealalta jumatate de nuca. La final, nucile se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simona72 1

15.04.2015, 08:18

Foarte frumoase ti-au iesit!!

anca_rm 1

15.04.2015, 08:34

vaiii ce-mi plac , si ce frumusele ti-au iesit

dantes 1

15.04.2015, 08:40

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort mimoza