Ochi de bufnita

de Lau in Dulciuri, 28 Noi 2012 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml iaurt
  • 200 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 2 plicuri de nes
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • cca 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de bufnita:

Mixam untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, esenta de rom, un praf de sare.

Cca 400 g faina amestecam cu praful de copt si cernem peste unt, omogenizam bine dupa care impartim coca in 2 (oprim 1/3 din compozitie)

In compozitia mai mare adaugam cacaoa, nesul si scortisoara. Daca mai este nevoie adaugam faina, omogenizam bine dupa care invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute

Compozitia care a ramas o omogenizam bine (daca este nevoie adaugam faina) invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute

Intindem o foaie maro si taiem cercuri

La fel procedam si cu foaia alba dar decupam cercuri mai mici decat cele maro

Lipim 2 cercuri maro (cu albus de ou putin batut), ungem cu albus si deasupra adaugam cate 1 cerc alb deasupra si ungem cu albusul de ou
(eu am adaugat ciocolata deasupra)

Dam la cuptor cca 15 minute la foc moderat(sa se rumeneasca putin dedesupt)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de bufnita" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra