Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2013 | 7828 vizualizari

 

Ce poate fi mai rapid si gustos atunci cand foamea este mare si timpul scurt? Aceasta omleta este satioasa, "sanatoasa" (pentru ca este coapta, nu prajita) si foarte gustoasa!Trebuie s-o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti;
  • 4 oua mici (sau 3 oua mari);
  • 1/2 ardei capia rosu;
  • o felie grosuta de cascaval (de preferat afumat);
  • o fasie de slaninuta afumata/bacon afumat/kaiser afumat (eu am pus slaninuta afumata);
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 varf de cutit cu piper;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • putin ulei (optional, eu nu am pus)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor:

Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici.

Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia.

Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici.

Cascavalul il taiem si pe el, in cubulete mici.

Intr-un vas yena (al meu are 21 cm diametrul) asezam cartofii, fasiile de ardei capia si cubuletele de slaninuta afumata.

Presram sare, piper si punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 minute astfel incat sa se coaca putin cartofii.

Batem ouale cu putina sare si adaugam cimbrul. Amestecam si turnam amestecul peste cartofii fierbinti. Adaugam cubuletele de cascaval si punem din nou vasul la cuptor, tot la 200 grade, pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand ouale s-au inchegat si cascavalul s-a topit.

Scoatem cu grija omleta si o asezam pe o farfurie.

TIPS-URI

1

Servim omleta cu ketch-up (de preferat facut in casa)/rosii cherry/castraveti murati.

2

Este foarte buna si rece. Asezata intre doua felii de paine obtinem un sandvis extraordinar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frittata ca la ţară