Omleta cu dovlecel

de T I M E A in Mancaruri de legume, 6 Iul 2013 | 4600 vizualizari

 

Dovlecelul nu prea imi lipseste din casa toata vara. Pot manca in fiecare zi pane, omleta, in tocanite etc. Omleta mea preferata este aceasta la care nepotul meu cand era mic ii zicea pizza :)) si ii placea tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie de ardei
  • 1/2 rosie
  • un varf de cutit bicarbonat
  • un pic de sare si piper
  • 2 linguri faina
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei pentru prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecel:

Curatam si spalam legumele.

Intr-un bol batem cu o furculita ouale.

Ceapa si ardeiul le taiem marunt, iar rosia mai intai o decojim si o taiem de asemenea marunt. 

Dovlecelul il dam pe razatoarea mare si il stoarcem de apa.

Punem toate legumele in bolul cu ouale batute si amestecam.

Adaugam patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul, bicarbonatul si treptat faina amestecand pana se omogenizeaza bine. 

Incingem o tigaie cu o lingura de ulei si turnam compozitia in tigaie.

Lasam sa se prajeasca la foc potrivit apoi cu o paleta, cu grija, o intoarcem pe partea cealalta si lasam sa se prajeasca.

Scoatem omleta cu paleta pe o farfurie, o feliem si o servim calda cu rosii si ardei proaspeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosti