Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde

de Panacris in Mancaruri de legume, 13 Iun 2020 | 2095 vizualizari

 

Ehhheeei, specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate ;)
Nu am considerat, până acum, că e ceva special, dar dând timpul înapoi, mi-a dat seama, că de fiecare dată, omleta de weekend e mereu altfel, adică, în afara ingredientelor de bază: ouă și ulei,  are ingrediente variate și versatile ;) 
Daaaa și sâmbăta, mereu fac o revizie în frigider, încerc să reciclez "resturile de mâncare" ;) 
Așa că m-am hotărât să vă aduc Omleta de Weekend nr. 1 ;)
 
Vor urma omlete fără număr, fără număr! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă 8 bucăți,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Ardei gras verde ½ bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Friptură de pui cca. 100 g,
  • Cârnat gros afumat 1 bucată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde:

Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt.

Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.

Friptura de pui și cârnatul, mărunțite se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu.

Apoi se adaugă ouăle, bătute, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.

Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

16.06.2020, 07:47

Eu cu oochii tot pe tigaie , citesc ,, Tigaia si ardeii grasi se curata ....

Panacris 1

16.06.2020, 12:17

Miha, tigaia e de fapt tigăiță, de un ou ) Mulțumesc!

dantes 1

17.06.2020, 10:53

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman