Omletă provensală

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2013 | 6136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt,
  • 1-2 roșii,
  • 1 fir de ceapă verde,
  • 1 fir de usturoi verde,
  • 6 ouă,
  • 100 g cașcaval,
  • 1/2 linguriță busuioc uscat,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă provensală:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul.

Spălăm roșia (dacă avem una mai mare) sau două dacă sunt mai mici și se feliază rondele fine. Curățăm ceapa verde și usturoiul, se spală și se toacă mărunt. Ouăle se sparg și se pun într-un castron. Se bat un pic cu o furculiță. Se condimentează cu sare, piper și busuioc. Adăugăm cașcavalul ras, ceapa și usturoiul tocat și amestecăm să se omogenizeze conținutul. Se scoate forma din cuptor, se rotește ușor pentru a ajunge untul topit și pe pereții laterali. Se toarnă compoziția și se așează feliile de roșii pe margine. Se dă la cuptor pentru 15 minute.

Servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă provensală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]