Garnitura foarte aromata pentru zilele de post si nu numai :)
E prima data cand folosesc orez brun. L-am pus la inmuiat de seara, dar sincer... nu s-a intamplat nimic. Tot 45min a stat pe foc mancarea pana a fiert orezul :))
[Pe foc mic]
Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in cateva linguri de ulei, iar cand devine sticloasa adaugam morcovul. Lasam sa se caleasca putin si morcovul, apoi turnam 1 cana de apa calduta si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul a fiert, adaugam ciupercile taiate mai marunt si lasam sa se moaie si ele.
Apoi punem orezul, condimentam cu putina sare si turnam apa calda peste, putin mai multa decat cata trebuie sa il acoperim. Lasam pe foc pana cand orezul se umfla si nu mai e tare, verificam si completam mereu cu apa daca mai trebuie.
Spre final, adaugam usturoiul zdrobit si cateva linguri de sos de soia si mai lasam sa fiarba putin.
1
Grija cu sarea pentru ca si sosul de soia e sarat;
2
In mod normal, chiar daca orezul nu e fiert de tot, cand e aproape fiert putem sa il luam jos de pe foc pentru ca el se mai umfla la caldura si singur :)