Orez brun cu ghebe si piept de pui

de simona72 in Pui, 28 Ian 2016 | 3371 vizualizari

 

Orezul brun este un orez nerafinat si spre deosebire de cel alb, contine invelisul si tarata, componente ce furnizeaza componentele nutritionale, care sunt mai bogate in proteine, calciu, magneziu, potasiu, fibre. Orezul alb are un timp de gatire mai scurt, pe cand cel brun, integral, rosu sau negru fierbe mai greu, intr-un interval de timp mai mare.
Pentru persoanele care incearca sa slabeasca sau pentru cei cu diabet, orezul brun poate fi un ajutor de nadejde datorita indicelui glicemic scazut care ajuta la reducerea insulinei.
Poate va sunt de ajutor aceste informatii atunci cand vedeti orezul brun in magazine, poate v-am facut curiosi sa-l incercati si poate chiar aveti nevoie sa-l introduceti in alimentatia voastra. Eu il folosesc de ceva vreme, imi place foarte mult si datorita consistentei si datorita gustului. 

 

INGREDIENTE

1 castronel plin cu orez brun integral
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa rosie
  • ½ borcan de ghebe la borcan conservate in ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi din borcanul cu ghebe
  • 2 ciupituri de sofran
  • Aproximativ 1 litru supa de pui sau stock de pui
  • 1 pahar de vin alb demidulce
  • 2 felii bacon sau pancetta(eu am folosit pulpa de porc crud-uscata)
  • 1 piept de pui fara piele
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 legatura patrunjel proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu ghebe si piept de pui:

Se spala orezul in mai multe ape, se acopera cu apa calduta si se lasa pana ne pregatim celelalte ingrediente. Se pune uleiul de masline si untul intr-o craticioara. Ceapa rosie se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile de la borcan taiate in bocati, usturoiul tocat marunt, se amesteca si se lasa pe foc 5 minute. Punem vinul alb si mai lasam pe foc alte 5 minute. Se adauga orezul stors de apa, se amesteca si se adauga cate un polonic de supa fierbinte. Eu supa am facut-o atunci, este necesar ca supa sa fie fierbinte cand o adaugati sa stea mereu la flacara mica. Se adauga treptat supa, ca la rizotto, se adauga un alt polonic de supa in momentul in care orezul a absorbit lichidul. Continuam in felul acesta pana cand orezul este fiert pe jumatate, dureaza destul de mult avand in vedere ca este orez brun, aproximativ 30 minute.

Firicelele de sofran le punem intr-un castronel, iar peste ele adaugam putina supa. Le lasam 10 minute sa-si lase aroma si culoarea apoi le punem peste orez.

Intre timp, taiem baconul felii si-l prajim in putin ulei de masline. Cand a devenit rumen adaugam si pieptul de pui taiat in bucati. Lasam sa se caleasca 10 minute. Adaugam un polonic de supa si lasam la foc mic inca 5 minute. Turnam amestecul de pui si bacon in cratita in care a fiert orezul pe jumatate. Amestecam usor in cratita cu o lingura de lemn, mai adaugam 2-3 polonice supa de pui, punem capac si lasam totul sa fiarba la foc mic. Mai amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca cumva de fundul cratitei si sa nu fi scazut prea mult supa din orez. La final, cand orezul este fiert trebuie sa aveti ceva intre rizotto si pilaf. Se adaga sare si piper proaspat macinat dupa gust, iar la final patrunjel proaspat tocat fin. Se serveste orezul imediat cu putin patrunjel proaspat deasupra. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

· Folositi supa sau stock de pui, daca folositi apa nu are acelasi gust · Cand orezul a fost gata eu am adaugat si o mana de parmezan dat pe razatoarea cu gauri mici

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu ghebe si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

29.01.2016, 12:39

Oleu ce bunatate Acusica ma pornesc sa fac si eu Ador orezul brun , ieri am fiert supa clara de curcan , Piept , am . Mi-ai facut o pofta

Valclaudia 1

29.01.2016, 20:37

ce mancarica delicioasa ai preparat!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburgheri de pui