Orez cu varza a la Popesti

de violeta30 in Mancaruri de legume, 28 Dec 2014 | 3676 vizualizari

 

Un fel de mancare originar bulgaresc. Bunica mea il pregatea dupa reteta mamei ei, la fel si parintii mei, dar si eu. Se prepara cu coaste de porc, dar mie imi place mai mult simplu, fara carne. E delicios !

 

INGREDIENTE

  • o varza murata potrivita tocata cat mai marunt
  • 2 cani de orez
  • apa sau supa de carne
  • bulion sau rosii in bulion
  • o cescuta de ulei sau 3 linguri de untura
  • sare/delikat
  • condimente (piper, cimbru)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu varza a la Popesti:

Se toaca varza marunt. Se spala orezul. Se alege o cratita sau o tava mai adanca si se incepe montarea :) un strat de varza peste care se toarna bulion sau rosii in bulion, se stropeste cu putin ulei, se pune o mana de orez, delikat, si se repeta in acelasi fel pana se umple cratita. Ultimul strat trebuie sa fie de varza si rosii sau bulion.

La sfarsit se pune apa (in functie de cat e de mare cratita se pune apa/supa de carne cat sa acopere compozitia). Se presara condimentele deasupra si se introduce in cuptorul incins. Daca doriti sa se faca mai repede, inainte de a pune tava/cratita la cuptor, se poate pune pe ochiul de aragaz pana da in fiert.

Se amesteca dupa 20 de minute pentru a se amesteca bine condimentele si aromele. Daca doriti sa puneti coaste de porc le puteti da inainte putin in fiert, si le puneti deasupra.

Se lasa pana scade bine toata zeama, dar nu foarte mult, trebuie sa fie nici uscata, dar nici prea zemoasa, bine legata, putin cremoasa.

S-aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu varza a la Popesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu varza calita si friptura de pui