Orez de post

de alice_ciobanu in Mancaruri de post, 11 Ian 2013 | 3827 vizualizari

 

Pentru astazi doar ceva usor si ... de post. Foarte simplu si mai ales foarte gustos. Nu am avut mult timp pentru ceva papica mai studiata, mai complicata... in ultima vreme ceasul meu e tare dramuit. Iar timpul, ah! timpul nu-mi mai ajunge.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita tumeric
  • masline
  • apa
  • sare, piper, o frunza de dafin
  • o lingurita de Mirodenia (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez de post:

Simplu: Intr-un ceaun puneti uleiul si cand e incins turnati orezul. Amestecati un minut dupa care stingeti cu apa rece. Doua masuri de apa pentru o masura de orez, cam asa era nu? :)) Lasati la foc mic, acoperit cu un capac, pana ce orezul se umfla. Adaugati frunza de dafin, piper, sare dupa gust, tumeric pentru culoare si lasati pana ce orezul e fiert. La final adaugati maslinele si trageti de pe foc si acoperiti cu un capac pana ce se absoarbe apa si orezul infloreste. 

Seriviti cald, ca atare sau ....ca garnitura la carnita, asta cand nu e post. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez de post" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Orez simplu si délicios gatit in vas Tupperware