După risotto-ul acela cu pere, care culmea s-a evaporat, am cotrobăit prin cămară și am găsit acest amestec deosebit! ;) Orezul integral alături de quinoa (alimentul zeilor ameridieni!), constituie sursa de proteine, minerale, fibre și vitamine. Și cum spuneam, uneori, mă inspir să prepar rețeta chiar de pe ambalajul ingredientului principal.
N-am avut toate legumele ce erau prezentate în rețetă, dar m-am adaptat la ce am găsit, pe vremea asta de pandemie, prin frigider/cămară. Cel mai spectaculos este că am înlocuit dovlecelul cu para.
N-am făcut rău, chiar a avut succes!
Aveți curaj să probați gusturi noi!
Spor și poftă bună!
Se pune apa la fiert, cu puțină sare, iar când clocotește se pun la fiert orezul și quinoa, cca. 12 minute la foc mediu.
După ce s-au fiert, se clătesc cu apă rece și se scurg de apă, apoi se lasă la loc cald, cât timp preparăm vegetalele.
Ceapa, usturoiul verde, ardeiul kapia se curăță, spală și toacă mărunt. Morcovul și para se taie bețișoare subțiri sau spirale, gen spaghete de legume.
Într-un vas wok sau o tigaie încăpătoare, se pune la încins uleiul de măsline. Se adaugă ceapa, usturoiul, legumele mărunțite și boabele, se amestecă, asezonează de sare, vin, praf de chilli, sos de soia se lasă la gătit la foc rapid, neacoperit cca. 5 minute. Apoi se adaugă și cepșoara, se amesetecă, apoi se adaugă orez și quinoa, se amestecă să se înglobeze toate ingredientele, apoi se mai lasă la ggătit cca. 5 minute la foc mic.
Se consumă ca atare în zile de post sau ca și garnitură lângă un preparat din carne/pește.
Spor și poftă bună!