Orez parfumat cu sofran si anason

de alice_ciobanu in Mancaruri de post, 10 Apr 2012 | 7339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr orez
  • 600 ml apa rece
  • o priza buna de fire de sofran
  • 2 flori de anason stelat
  • sare de mare si piper proaspat
  • menta tocata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez parfumat cu sofran si anason:

Pentru a face orezul parfumat procedati cam asa: clatiti orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de amidon. Pui apoi orezul intr-o cratita, pui apa rece si asezonezi cu sare si piper. Pune o priza buna de fire de sofran, si 2 flori de anason stelat. Acoperi cu un capac potrivit si lasi la foc ultra-mic, sa fiarba cam 10-15 minute. Ia cratita de pe foc si lasa orezul sa se odihneasca sub capac, nestanjenit de nici un zgomot, timp de 5 minute.

Afaneaza apoi cu furculita, pune-l in boluri, presara niste menta tocata deasupra si serveste imediat, langa puiul tikka. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez parfumat cu sofran si anason" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu sofran