Partea de carne de vaca numita osso buco e una din cele mai bune aprti de la vaca-partea de la picior. Daca e gatita bine si suficient se topeste in gura. Am gatit pentru prima data si m-am indragostit de reteta asta italiana. E simplu d efacut ,doar ca ia mult timp.
Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa deoparte pana pregatim stufatul.
Tocam o ceapa si o punem in cratita la calit cu ulei de masline, aduagam usturoi, morcovii taiati rondele ,telina si ea taiata felii ,ardei iute, apoi adaugam rosiile din conserva, cu suc cu tot. Lasam sa se inmoaie frumos legumele, aduagam sare, piper, cimbrul si dafinul-apoi punem carnea in sos-turnam vinul si lasma la foc mare sa scada vinul-turnam supa peste, sa acopere bine carnea-acoperim si lasam sa fiarba inabusit, cuc apac la foc mediu-mic. Eu am fiert cca 1,5 ore-chiar doua pentru ca am vrut s aiasa foarte moale.
Avem grija sa aduagam lichid la nevoie.
Servim cu pure de cartofi sau mamaliga. EU am optat pentru pure de cartofi dulci. Si mancarea asta merita si un vin rosu bun.