Rezista cineva la ostropel? Eu cred ca nu pentru ca romanul nu poate trai fara usturoi.
Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai completeaza cu apa.
Cand pulpele sunt gata si apa s-a evaporat in mare parte, se adauga rosiile, se clateste conserva cu apa si continutul se adauga in tigaie. Se mai lasa la fiert pana cand scade sosul. Se ia tigaia de pe foc.
Se curata usturoiul, se spala, se zdrobeste si se adauga peste ostropel, atunci cand se racoreste.
Se poate servi cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
1
Sosul se poate lasa si mai lichid decat l-am lasat eu.
2
Se pot adauga si ierburi aromatice ca oregano, maghiran sau busuioc.
3
Usturoiul se adauga atunci cand ostropelul se racoreste ca sa nu prinda miros de oparit.