Ostropel din manzat Godina

de Zamfira in Vita, 29 Feb 2016 | 16960 vizualizari

 

CONCURS: DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR - SE CAUTA UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de mânzat, atricot
  • 2 cepe albe
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 1 ardei roşu sau kapia
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 cană bulion
  • 4 foi de dafin
  • sare, piper după gust
  • ulei de floare soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel din manzat Godina:

Porţionăm carnea de mânzat în bucăţi potrivite. Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm nu foarte mărunt. 

Punem la călit cepele tocate şi după 2-3 minute adăugăm bucăţeţe de carne. Călim carnea pe ambele părţi câteva minute până când se deschid la culoare.

Adăugăm ardeiul tăiat mărunt, boia dulce, sare şi piper după gust.

Completăm cu apă doar cât să acopere carnea. Lăsăm la fiert 40 minute la foc mic.

Oala trebuie acoperită parţial. După acest timp de fierbe mai adăugăm 1/2 cană de apă , punem frunzele de dafin şi lăsăm la fiert încă 30 minute. În final se adaugă usturoiul pisat şi bulionul. Se lasă la fiert încă 10 minute.

Servim ostropelul alături de o mămăliguţă gustoasă, feliuţe de roşii sau un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel din manzat Godina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de vitel cu piper rosu in sos de portocale