Otetul de mere cu miere facut in casa este foarte benefic pentru imunitatea organismului, arde grasimile, favorizeaza circulatia sangelui si are un continut mare de substante minerale. E de preferat prepararea lui in casa, iar acum, dupa ce l-am si gustat va spun ca gustul e incomparabil mai bun decat al celui din comert, iar efectele curative asupra organimului cu siguranta la fel.
Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite.
Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.
Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura de 21 grade C, chiar in soare pentru inceput, amestecand zilnic.
Cand amestecul incepe sa se oteteasca, muta la intuneric borcanul. Lasa-l 8 saptamani, timp in care otetul se formeaza.
Cum iti dai seama ca este gata? Merele sau patul de otet, cum se mai numeste, se ridica la suprafata.
Patul de otet se pune deoparte, intrucat se poate folosi pentru prepararea unei noi cantitati de otet.
Otetul de mere cu miere de albine facut in casa are un gust deosebit de mere, nu se compara cu cel din comert.
Otetul se poate prepara in general din orice fruct zemos, care are un continut mare de zahar, cum e cel de zmeura, pe care il putem folosi pentru condimentarea salatelor.